Tankönyvellátás

A 1265/2017 (V. 29.) kormányhatározat alapján minden 1-9. évfolyamos tanuló ingyen kapja a tankönyvcsomagot.

A tankönyvosztás szeptember első hetében történik majd, melyet osztályszinten végzünk a tanítók/osztályfőnökök segítségével. A diák aláírásával igazolja, hogy átvette a könyveket.

1-2. évfolyamon a gyermekek minden könyvet ingyen kapnak, amit nem kell visszaadniuk.

3-8. évfolyamokon az állam által térítésmentesen biztosított tankönyveket - a munkafüzetek kivételével - az iskola könyvtári állományából kapják.

A tankönyvekbe:

- A könyvtári tankönyveket a bennük elhelyezett pecsét jelzi.

- Sem tollal, sem ceruzával sem beleírni, sem aláhúzni nem szabad, év végén vissza kell őket hozni, távozás esetén el kell velük számolni.

- A használhatatlanná vált, beleírt vagy elveszett könyvet a kölcsönzőnek kötelessége ugyanazzal a könyvvel pótolni! Megrongálódás esetén a könyv beszerzése és könyvtárba történő visszajuttatása a szülő feladata!

- A tankönyvekben szerepelnie kell, hogy az adott tanévben ki használja azokat, ezért átvételkor a könyvek elején szerepel a tanuló neve.

- Az állam által térítésmentesen biztosított tankönyveket a tanuló köteles az utolsó tanítási napon visszaszolgáltatni az intézmény könyvtárának.

- A könyvtári tankönyvek aláírásos átvételekor ezt a szabályzatot kötelezőnek ismeri el a tanuló!

Mit tegyek, ha nem szeretnék könyvtári tankönyveket a gyermekemnek?

Lehetősége van minden szülőnek, hogy a könyvtári tankönyveket önállóan beszerezze, az alábbi linken: https://webshop.kello.hu/.

Amennyiben a szülő lemond az ingyenes tankönyvek lehetőségéről és saját maga rendel, az magánszemély rendelésnek számít. A tankönyvfelelős csak az iskolai rendelésekért felelős. Ha a tankönyv nem található a Kello webshopján, akkor készlethiány van belőle vagy még nincs nyomtatásban. Aki lemond az ingyen tankönyvekről, az szándékát kérem, jelezze a tankönyvfelelősnek. A megrendelhető tankönyvek listáját email-ben kérvényezheti a tankönyvfelelőstől!
Ha gyermeke iskolát vált: az iskolával egyeztetve kell a váltásból következő, a tankönyveket esetlegesen érintő teendőkről egyeztetni. (Pécsi Belvárosi Ált. Iskola)

További kérdéseivel forduljon bizalommal a tankönyvfelelőshöz.

Elérhetőség: [email protected]

Gyúró Dénes

Tankönyvfelelős