Tájékoztatás a koronavírus terjedésével kapcsolatban

Tisztelt Szülők!

A Pécsi Tankerületi Központtól az alábbi tájékoztatást kaptuk a koronavírussal kapcsolatos prevenciós intézkedésekről.

"Tanár- és tanulócsoportok, valamint egyéni utazások esetében az érintettek biztonsága érdekében az alábbi megelőző intézkedések megtételét javasoljuk: Ha az út során a hatósági intézkedéssel lezárt településeken is járt egyéb látogatás céljából, úgy kérjük, hogy a hazajövetelt megelőzően tájékoztassa az iskola igazgatóját, és azonnal értesítse a területileg illetékes járási hivatal népegészségügyi osztályát, és kövessék a kapott utasításokat.

Tanár- és tanulócsoportok, valamint egyéni utazások esetében hatósági intézkedéssel lezárt településeken tartózkodott tanulmányi kirándulás vagy egyéb látogatás céljából, és már visszaérkezett, úgy kérjük, hogy szíveskedjen tájékoztatni az intézmény vezetőjét. A koronavírus terjedésének megakadályozása, valamint a gyermek megfelelő ellátása érdekében, kérjük a tisztelt Szülőket, hogy a fent említett terület lehagyásától számított 14 napig a gyermeke egészségi állapotát fokozott figyelemmel kísérje, ne engedje közösségbe. Ebben az esetben az intézmény tekintse igazoltnak a gyermek mulasztását. Amennyiben a gyermeke ez idő alatt belázasodna, hívják fel a háziorvost és a kapott instrukciókat tartsák be."

„Kérem, hogy csak a hivatalos kormányzati tájékoztató oldalon https://koronavirus.gov.hu/ szereplő információkat vegyék figyelembe!”

„Akik bármilyen módon kapcsolatba kerülhettek fertőzött személlyel itthon vagy külföldi tartózkodásuk során, ne menjenek be az iskolába, maradjanak otthon és haladéktalanul hívják fel telefonon a háziorvosukat, és kövessék az ő utasításait, ezen kívül más teendőjük nincsen.”

Bármilyen új intézkedés érkezése után, haladéktalanul tájékoztatjuk Önöket is.

Pécs, 2020. március 11.

Cselikné Juhász Ildikó
intézményvezető